Trainingen

  • Iedereen mag vrij klimmen maar we willen je ook helpen om uw klimprestaties te verbeteren.
  • Op dinsdag en donderdag is er altijd toezicht.
    • Tussen 19u en 20u is de klimzaal voorbehouden voor jongeren uit het basisonderwijs (-12 jarigen). Zij krijgen dan opdrachten op maat.
    • Tussen 20u en 21u krijgen de jongeren uit het middelbaar onderwijs opdrachten op hun maat.
    • Tussen 20u en 22u Kunnen de volwassenen klimmen onder toezicht.
  • Op maandag en woensdag is er geen toezicht. De zaal is open tussen 19u en 22u voor alle +16 jarigen en ouder + kind.

Voor de nieuwkomers

Kom gerust eens proberen. Heb je nog geen ervaring dan helpen we je graag op weg zodat het een leuke ervaring is die naar “nog” smaakt.

Heb je al wel ervaring dan zal je onmiddellijk gecharmeerd zijn door de mooie routes en de rustige omgeving. Ook het gunstig tarief is een pluspunt. Voor klimmers uit de buurt die al elders een vaste stek hebben is het een uitgelezen kans om af en toe eens een extra sessie in te lassen.

Hoe beter klimmen

Eerst en vooral is de klimtechniek het belangrijkste. Als je met uw lichaam de juiste balansen kan vinden door de juiste houdingen aan te nemen zal je al snel vorderingen maken. De kracht in je vingers zal je geleidelijk opbouwen door te klimmen. Forceer dat niet want je handen zijn je belangrijkste instrumenten. Specifieke vingerkracht zal je pas in een later stadium gaan trainen. Het is wel goed om zelf al wat oefeningen te integreren om je romp en armen te versterken en vergeet zeker je onderliggende houdingsspieren niet.

Veiligheid bij klimmen met touw

Boulderen is klimmen zonder beveiliging boven valmatten. De hoogte is beperkt. Als je boven bent klim je best terug een beetje naar beneden om zware schokken te vermijden. Val je toch, laat je dan achteruit rollen om de val te breken.

Wil je hoger klimmen dan moet je beveiligen met een touw. We leren je graag aan hoe je een gordel moet aan doen, je touw inbinden, een zekeringsapparaat moet bedienen en hoe je elkaar controleert. De zekeraar draagt een grote verantwoordelijkheid maar de klimmer moet ook zijn bijdrage leveren. We vertellen het je graag.

Heb je nog vragen?